FullSizeRender (4)

Första veckan med Vintra.

Måndag igen. 
Nu har vi och Vintra lärt känna varandra riktigt bra. 
Det har gått över förväntan. Kan ju erkänna att vi hade en liten oro i kroppen om hur det skulle gå för henne med att träffa och lära känna alla de andra. Här handlar det ju inte om en eller två katter utan fler, vilken jag var rädd att det kunde bli en aningen stressigt. 
Men icke sa Nicke, vi tog det  väldigt försiktigt. Alla de andra katterna fick snällt stanna i rummen i källaren de första dagarna. 
Vi begränsade hennes utrymme till bara köket, där fick hon nosa runt och kolla in alla nya dofter och även kolla in oss. Vilka vi var. Natten sov hon hos Jouline med stängd dörr. Och waoooo !!!!  hela sängen för sig själv. Ingen annan katt som stal eller konkurerade om bästa platsen. Dagen därpå fick hon vandra runt i hela huset, och vandra runt gjorde hon med bestämda steg. En tuff liten brud kunde vi snabbt konstatera. Sedan fick sakta men säker hälsa på en efter en, ja där var det ingen tvekan om vem som bestämde. Vintra. Det var hon som avgjorde hupass nära de andra fick komma. Ett litet fräsande från henne och de andra backade direkt. 
Ganska snart kom hon också på hur trappen till övevåningen fungerade, skitkul att hoppa upp och ner. Och där uppe väntade nya ytor att kolla in. Stora golvytor, klätterträd och en dödsskön soffa. 
Allt har rullat på som vi önskade. Lilla Vintra äter glatt och har under första veckan gått upp 300 g. Trots att magen var lite ur balans två dagar. Hon och Totte har dock blivit riktiga bästisar. Leker i timmar.
Nja, så länge han orkar. Han har ju ett helt annat tempo än Vintra.
Coolare katt än Totte får man leta efter. Det är ju egentligen bara lasagnen som fattas så har vi en ny "katten Gustav" eller ??
Idag skiner solen och snön har nästan smält bort så varför inte ta och testa kattluckan och kattgården. Nya utmaningar och nya spännande upptäckter. 
 

Kommentera gärna: